שחקן עבר בולט-מוטי ארואסטי
מוטי ארואסטי, שנולד בשכונת רמת-ישראל בתל-אביב, הצטרף בגיל 15 למועדון הכדורסל של מכבי.
ב-1973, בעודו חייל בן 19, ערך ארואסטי את הופעת הבכורה שלו במדי הקבוצה הבוגרת, ובגיל 20 הופיע לראשונה במדי נבחרת ישראל הבוגרת. כך החלה הקריירה של אחד משחקני הנשמה הגדולים בישראל.
ארואסטי, שלא התפרסם כקלע גדול, היה ידוע כרכז אנרגטי שלא היה חוסך בזינוקים לפרקט ותמיד היה מעדיף לתת מסירות לחבריו לקבוצה מאשר לקלוע בעצמו. ארואסטי היה שחקן הגנה מצויין, לוחם אדיר, וקופץ על כל כדור אבוד, דבר שגרם לו להפוך לאהוב הקהל בהיכל.
19 עונות ברציפות לבש ארואסטי את המדים הצהובים, ופעם אחר פעם היה משלהב את הקהל ביד-אליהו עם הזנת כדור יפה למיקי ברקוביץ או עם השתטחות על הפרקט כדי להציל כדור אבוד.
בנוסף ללב הגדול, התפרסם הג'ינג'י גם במזג החם שלו, שהוביל לא פעם לתגרות עם שחקנים יריבים, כשהמפורסמת ביניהן הייתה ההתגרות של ארואסי במייק לארגי, שחקן הפועל ת''א. הייתה זו סדרת פלייאוף בה להפועל היה סיכוי מצויין לקחת אליפות, אך ארואסטי ''הקריב'' את עצמו למען הרחקתו של לארגי. הפועל סבלה מהרחקתו של לארגי יותר מאשר מכבי מהרחקתו של ארואסטי, והסיכוי של הפועל לזכות באליפות נמוג (עונת 84/85 - מכבי ניצחה 89:80).
במהלך הקריירה הארוכה זכה ארואסטי עם מכבי תל-אביב ב-15 אליפויות, 11 גביעי מדינה, שני גביעי אירופה לאלופות ובגביע ביניבשתי אחד. כמו כן שיחק ארואסטי גם בנבחרת ישראל בימיה הגדולים בסוף שנות ה-70, ובסך-הכל הופיע במדיה 84 פעמים וקלע 376 נקודות.
מכבי, שבשנים 77-81 התבססה על שחקנים כמו מיקי ברקוביץ, טל ברודי, אולסי פרי, ארל ויליאמס, לו סילבר וגים בוטרייט, קיבלה רכז ג'ינג'י ומתולתל, שהיה בשיאו באותה תקופה, והוביל את הקבוצה להישגים שלא נראו כמותם בספורט הישראלי.
בשנת 81, מהלך אחד של ארואסטי, הפך עונה גדולה של מכבי, לעונה מושלמת. זה היה בגמר גביע אירופה לאלופות, נגד סינודינה בולוניה, כאשר מסר בגאוניות מקו החוץ את הכדור לברקוביץ', שרק היה צריך להחליק את הכדור פנימה, 79:80 למכבי ת''א, שלוקחת את אליפות אירופה בפעם השנייה. וארואסטי? - רושם על שמו את אחד האסיסטים המפורסמים של הכדורסל הישראלי, אם לא המפורסם בהם.
בשנת 88 עזב ארואסטי את מכבי ת''א, ועבר לשחק בצהובה אחרת – מכבי ראשל''צ, בשורותיה שיחק שנתיים.
ב-91 הודיע ארואסטי על פרישתו מכדורסל, ועשה זאת כהרגלו בצנעה ובשקט.
מכבי ת''א לעומתו, עשתה זאת קצת יותר ברעש, כשקיימה משחק פרידה לכבודו, נגד יוגופלסטיקה ספליט, אימפריה יוגוסלבית בתקופה זו.
לאחר שפרש החל מוטי בקריירת אימון. הוא אימן במכבי רחובות, את הנוער של מכבי תל-אביב ,מכבי דרום תל-אביב, וגבעת שמואל, אותה העלה ללאומית א' (כיום ליגת העל) בעונת 95/96.
ידידות מופלאה שוכנת בין מוטי למיקי ברקוביץ' מתחילת הקריירה המשותפת של שניהם במכבי במגרש הכדורסל שמאחורי קולנוע אוריון.
למוטי ומיקי היה אפילו עסק משותף במשך 8 שנים והם אף התחתנו בהפרש של יום האחד מהשני מוטי ב-29 בנובמבר 1977, מיקי יום לפניו.
מאז, באופן קבוע, הם חוגגים ביחד את ימי הנישואים, ויוצאים לבילויים משותפים עם משפחותיהם.
כשנשאל מיקי על מוטי, ענה כך: ''השלמנו אחד את השני על המגרש, וזה חשוב מאוד. לא היתה בינינו תחרות, להפך. בדרך כלל כשיש שני שחקנים על המגרש, יש תחרות. מוטי היה הרכז ואני הקלע, ואני, בלי מסירה של מוטי לא יכול לקלוע סל. לאורך כל השנים היה בינינו פרגון הדדי. היינו חזקים יחד, ושנינו היינו מובילים, זה לא שאחד היה על הספסל. תמיד היינו אחד ליד ולצד השני, וזה היה חשוב''.